Úvod » PAELLA HORÁKY » Paella horák 500 P + Stojan
Paella súprava horák + Stojan
Obsahuje:
Výkonný paella horák, s priemerom 50 cm a výkonom až 21,85 KW
Spevnený stojan na pealla horáky.
Súprava je vhodná pod panvice s priemerom 60 cm a viac.
Dvojitý Paella horák 500 mm PLUS - Zvýšený výkon KW
Originálny Paella horák (dvojhorák: vonkajší a 2x vnútorný kruh) na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcu vhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii. Vonkajší okruh + dvojitý vnútorný okruh. - nezávislá regulácia výkonu oboch horákov až do 21,85 kW - Vyrobené v Španielsku |
|
Originálny stojan pod paella horák
Stojan vhodný pre nami predávané paella horáky s priemerom 40 až 70 cm Jednoduché zloženie a pripojenie na pealla horák. Stojan neobsahuje horák ani panvicu. |
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .